Testenine s tartufato

Pa začnimo znova.

Sicer je tole ena najbolj preprostih reči, kar si jih lahko zamisliš za pod zob, je pa hkrati tudi ena najbolj okusnih. Kar se mene tiče, je že tako. Največ 20 minut porabiš za pripravo okusnega obroka.
Dopoldan sva s Katko cedili sline ob istrskih dobrotah(videli sva jih tako ali tako samo v mislih) in ko je omenila tartufato, je bilo konec. Spotoma sem stopila v trgovino, mimo katere grem proti avtu, in glej ga šmenta…aha, neee, tega sira pa nimamo, z žalostnim izrazom v očeh izjavi prodajalka. Nimate? ne. priznam, ni se mi dalo po celi trgovini sprehajat, zato sem šla v običajni center, kjer točno vem kje je polica z Zigantejevimi tartufatami. Vzela sem tisto s črnimi olivami, manjši zavitek smetane za kuhanje in se peljala domov.
V loncu sem skuhala rezance, ki sem jih delala prejšnji mesec. Vodo sem posolila, v vrelo so padle testenine. V ponvi sem segrela smetano za kuhanje, jo poprala s sveže mletim poprom, posolila in vmešala tri žličke tartufov s črnimi olivami.
Kuhane testenine sem odcedila, jim primešala omako s tartufato, pustila nekaj minutk, dala na krožnik in časa za kakršnokoli fotografsko dekoracijo ni bilo časa, razen nekaj rezinic parmezana je še padlo na krožnik.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s