Juha iz hokaido buče

Katerikoli kulinarični blog odprem, vsepovsod je vse oranžno, rumeno, rdečkasto. In jušno. Ni samo na blogih, tudi na raznih drugih straneh najdeš vse v znamenju bučnih juh in jesenskih jedeh. Pred dnevi sem pri Francl jedla juho iz hokaido buče in bila mi je tako zelo všeč, da sem jo tudi sama skuhala. Ampak…! Še stokrat jo lahko kuham, pa ne bo dosegla okusa tiste iz Francla. Ne rečem nič, tudi moja mi je bila všeč…
Eno najlepšo bučo sem oprala, odrezala pecelj, jo prepolovila in izdolbla semenje. Obe polovici sem narezala na ne premajhne kose, ker sploh ni važno kakšni so ti koščki, itak se kasneje z delovanjem paličnega vse skrije.

V ponev sem dala žličko masla in žlico ali dve oljčnega olja. Samo četrt ene manjše čebule sem naseckala, jo dala na olje in dodala narezano bučo in tri rezinice svežega ingverja.. Vso to reč sem pustila, da se je dušila kakšnih petnajst minut(toliko da sem našla muzko od Beth Gibbons. Priporočam zelo in najbolj! Tako kot Morphin, ki sem jih odkrila nekje v poletju in zdaj so moji.) Vmes enkrat sem dodala morsko sol in ščep popra in zalila z dva deci vode. Glejte, če imate jušno osnovo, jo z veseljem uporabite. Okusi bodo bogatejši.
Ko so se koščki buče zmehčali, sem vse prelila v lonec, da sem lažje upravljala s paličnim mešalnikom. Dokler ni nastal zelo tekoč pire, sem ga sprehajala po loncu. Da pa le ne bi imela pireja namesto juhe, sem prilila še malo vode in pustila, da je rahlo prevrelo. Če čebula ne bi imela čeja, bi bila bula in če bi jaz imela za dva brizga smetane za kuhanje, bi jo dodala….

Za dekoracijo in tudi za okus, sem dodala nekaj kapljic bučnega olja in prepražena semena buč. Bučnice skratka.

Juha ima okus po sončni jeseni.

One thought on “Juha iz hokaido buče

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s