O oblečenem siru in tvitanju

Dogaja se, da mi kakšne slike prihajajo pred oči v sanjah in tudi v budnem stanju. Moje sanje so včasih film preteklih dogodkov, potem dogodkov, ki se bodo zgodili in dnevnih presekov. Ti dnevni preseki so večinoma naporni, saj jih še enkrat vidim, hvalabogu v skrajšani obliki. Meni sami se zdijo tiste sanje, v katerih vidim napisano kakšno besedilo, ni ga več kot za dve vrstici, najbolj smešne in obstoječe. Namreč, naslednji dan potem preberem ali slišim taiste besede. Dan prej sem sanjala ocvrt brie in ga dan potem tudi naredila. Idealna snov za psihoanalitike in razlagalce sanj, bogami. Verjamem in upam, da ste tisti, ki dokaj redno berete moje zapise, sami ugotovili, da veje iz njih nekaj (samo)sarkazma, ki me na čase zabava in ne jemljite me preveč resno ob takih dnevih…

Prejšnji vikend je bil več ali manj len, z občasnim prijemom knjige, ki po začetnem odporu ponuja zanimanje za naprej. Sem v fazi branja samo ene knjige, bilo bi drugače, če bi v knjižnici dobila Jančarja. Pred dvema letoma, sem odprla twitter, se registrirala, naredila povezavo do kalejdoskopa in nanj pozabila. Ko se mi je enkrat zazdelo, da bi malo le pogledala kaj dogaja tam, sem pozabila geslo. In potem tisto na novo in gore dole, slediti se mi ni zdelo zabavno, sem ga deaktivirala. Šlus, konec. Čez čas, tam nekje proti koncu lanskega leta me je zopet prijelo. Aktivirala sem se nazaj, in če cel dan ne poslušaš radia, bereš časopisa, čekiraš neta, twitter je okno v svet. Pojavljajo se sledilci, jaz sledim in tako gre to naprej. Moram reči, da bolj zabavnega twittanja, kot je bilo od volitev do izbire in podpore mandatarja, še nisem videla. Da se razumemo, ni zabavno, da še nimamo predsednika vlade.

Petkova  ugotovitev: ne maram žuganja s prstom! Ponedeljkova ugotovitev: ne razumem sveta ob ponedeljkih in polna luna je carica. Na živce gre ljudem, ki se ji pustijo vplivat. Sem jo šla sklatit s fotoaparatom.

Cvrtje (običajnega)sira ni moje priljubljeno početje. Tudi ne morem reči, da ga imam rada, ampak če se mi je že v sanje prikradel, ga vendar moram pohvalit. Brez heca, tale ocvrt brie je bil dober. Tudi naslednji dan, ko sem ga za froštik pojedla, dokler se mi ni avto malo ogrel.

Ocvrt brie v obleki iz semen(in drobtin)

brie
mešanica semen in drobtin(jaz sem imela golice, konopljina semena in zdrobljene pinjole)
moka,jajce
olje za cvrtje

Brie sem narezala na koščke, ga povaljala v razžvrkljanem jajcu, nato v moki in še enkrat v jajcu(ja, tak vrstni red) in nato še v mešanici drobtin in semen. In ocvrla seveda.

Za fotošuting sta zraven stopila še pečena krompirčka, premazana s filadelfijo.
Skorajda sem imela dovolj 140 znakov za opis priprave. Ja no, pač fasada, za katero lahko še kaj napišem.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s