O pirinih rezancih z zelenjavo in tuno iz papirja

Dan je bil več kot primeren za gnetenje, valjanje in rezanje. K sreči mi pri tem pomagata dva. Mašina za gnetenje in strojček za testenine. Tokrat sem naredila rezance iz polnozrnate pirine in navadne bele moke.In seveda dovolj jajc, saj so tiste brez jajc čisto drugačne.
Point ni v rezancih, ampak v tem, da sem trenutno zasvojena z uporabo peki papirja. Vmes, ko je rezančno testo počivalo in čakalo na nadaljno obdelavo, sem iz hladilnika pobrala ostanke.
Našlo se je četrt koromača, nekaj kaper in malenkost rdeče paprike. Poiskala sem še dve čebuli in konzervo tune ter (domačo)paradižnikovo omako.
Peki papir sem si pripravila v keramični pekač, zelenjavo sem razrezala na precej velike kose, jo stresla na papir, dodala sem še vsebino tunine konzerve in pol kozarčka paradižnikove omake, malo premešala sestavine, zaprla papir in dala v pečico.

Na 180 stopinjah se je lepo dušilo malo več kot pol ure. Vmes sem naredila rezance do konca in ni mi bilo treba plesat po kuhinji, da bi vsake toliko pomešala po kozici na štedilniku.

V to zelenjavno tunino mešanico sem vmešala kuhane rezance. Njam!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s