O še enih testeninah in električnem pikniku

Testenine s skuto in paradižnikovo omako

Kadar ostanejo “prazne” kuhane testenine, jih ne pozabit pooljit, da se ne sprimejo. Naslednji dan se jih da lepo porabit…naslednji dan, če jih imate zares radi. In če jih ne ostane veliko je še najboljše, ker se bodo zagotovo pojedle in ne bo treba ničesar vreči na kompostnik. Jaz sem jih uporabila za testeninski narastek, v obliki majhne priloge.

Keramični pekač sem rahlo premazala z oljčnim oljem, stresla vanj testenine in jih pomešazala z mešanico pasirane skute in paradižnikove omake. Nisem dodala jajc, ker je paradižnikova omaka ravno pravšnja, da lepo drži skupaj narastek. Po vrhu sem potresla s sirom, ki se je v pečici lepo razpustil in na robovih zlato obarval. Za ohranjanje okusov nisem pretirano solila, niti poprala.
Tale zgornji električni žar je čisto premalo izkoriščen v moji kuhinji. Sem narajtala, da ga poleti večkrat uporabim, kot pa čez zimo. Že lep čas se mi cedijo sline po ribah, ampak ker sem postala zoprna kar se izvora hrane tiče, ne mislim kupovat gojenih nevemkateregaocena rib. Ne, pa pika.

In je dobil vsak en kos vratovine. Čez noč sem jo pustila naoljeno, poprano in soljeno. Preden sem začela peči, sem ploščo premazala z vražjim oljem, ki sam po sebi peče ko sam satan, takole na vročem pa izpuhti.


S špinačo brez posebnih ceremonij je vse skupaj izpadlo prav dobro. Špinača me vedno spomni, da mora zraven biti še jajc. Edina sem bila za jajčni dodatek in pripravila sem si poširanega.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s