O telečji krači

Telečjo kračo oplaknite pod tekočo vodo in osušite. Če je velika in če je mesar tak, kot mora bit, se bo sam spomnil in vam kost prečno prežagal. Dajte jo v primeren pekač, dobro posolite, poprajte, posujte z origanom, premažite z oljem in pustite čez noč na hladnem.

Naslednji dan ob pol devetih zagrejte pečico na 180 stopinj, krači dodajte še rožmarin in en lovorjev list, nekaj strokov česna. Pekač dajte v pečico, vsake toliko polijte s tekočino, ki se nabira med peko. Ob enajstih dodajte korenje in narezano rdeče zelje ter glavico rdečega radiča. Ako se vam zdi, da ni dovolj tekočine, prilijte kakšen deci rdečega vina ali vode. Ob pol dvanajstih pečico ugasnite in ob dvanajstih lahko imate kosilo. Najbolj verodostojen znak, da je krača pečena je ta, da se meso ne drži več kosti. Še skleda solate in to je to. Za prste polizat. Tak al tak. 

V teh treh urah lahko naredite ohoho reči, ali pa tudi ne….

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s