O žličnikih

Če imate dober občutek za zdrobove žličnike, potem bo tole mala malca za vas. Običajno imamo to zakuho v juhi, ane? Po možnosti v goveji. 

Dobro se izide tudi, če zdrobu in jajcu primešate še nekaj kisle smetane. Pustite, da zdrob in tekočina opravita svoje ter žličnike zakuhate v slanem kropu. Ko so kuhani, jih odcedite, prestavite v naoljeno ognjevarno posodo, na debelo potresete z naribanim sirom, pošljete v pečico pod zgornjo rešetko, ko zadiši in zarumeni površina, so gratinirani zdrobovi žličniki gotovi. 

Dodatki v žličnikih: peteršilj, sušen paradižnik, začimbe take i onake….
Dodatek k žličnikom: omakce po izbiri 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s