O rdečem zelju v ajdovi kaši

Rdeče zelje je ena taka dolgo obstojna zelenjava. Polovica glave je v hladilniku pridno kimala levo in desno verjetno cel mesec. Meni osebno je rdeče zelje najboljše kar v solati. Kaj dosti se pa z njim tako ali tako ne da početi….če seveda nisi Džejmi, Majkl in vsi ostali vrli kuharji.

Z ajdovo kašo je tudi kriza. Sem jo  kupila v domačem mlinu cel kilogram hkrati z moko za peko kruha. Deset kil moke sem prej porabila kot pa pol kile kaše. Pokvarila se ne bo, je na suhem. Ampak, kljub vsemu se mi zdi, da jo kar naprej omenjam tule na blogu. 

Ajdova kaša z rdečim zeljem in tuno

Kaša je kuhana zelo hitro. V desetih minutah mora biti prekuhana. H kaši sem vrgla še strok česna in malo soli. V teh desetih minutah sem narezala še pol čebule in za dve do tri pesti rdečega zelja. Na oljčnem olju sem podušila oboje, zalila z balzamičnim kisom in ko je ta povrel, sem prilila pol deci vode. Ko se je voda pokuhala, sem k zelju in čebuli primešala odcejeno ajdovo kašo, tamejhno pločevinko tune, pokrila posodo in pustila, da se je vse skupaj malo prepojilo. 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s