O špargljevih testeninah

Poznate tisto #radjemribe?  #radajemšparglje tudi? aha, se mi je zdelo, da je to zraslo na mojem zeljniku. toliko ene male panike je te dni v zvezi s šparglji, da sem jih začela sanjat…..Da obstaja sezonska zelenjava, je pravzaprav dobro. Če bi npr.šparglji bili na voljo skozi vse leto(kar nenazadnje seveda so), se ne bi takole v sredini marca sline cedile za njimi. 
Ma, na tržnici sem bila skoraj pred prodajalci. No, pred odprtjem kafičev pa res 🙂 Zelenjavo, ki je nimamo doma, grem vedno iskat k istemu prodajalcu. Sem ugotovila, da ima še en štant, na katerem prodaja samo eksotiko, zato sem poleg špargljev kupila še dve artičoki. In po vrhu dobila tri bio limone. Artičokinih izpadov ne bom imela več. Pa ne zato, ker bi ne bile dobre ali ker jih ne bi znala pripravit. Ne. Glejte, kolikor dajo tistega dobrega od sebe, je predrago. Razen, če ne rasejo na vrtu. 
Točno sem vedela kaj in kako bom skuhala, zato ni bilo težko, pa še hitro je šlo. 

Rezanci s šparglji, šitakami in artičokami

Poleg teh treh glavnih sestavin, sem uporabila še pečeno slanino, sol, poper, oljčno olje, malo masla in malo vode ter limono.

Šparglje sem oprala in narezala na tri dele. 
Artičokam sem odstranila zunanje liste, odrezala konice, razdelila na četrtine in dala kuhat v rahlo osoljeno vodo z limoninim sokom. Kuhala sem jih slabih deset minut.

Slanino sem nakockala in jo na mešanici olja in masla popražila. Dodala sem spodnje dele špargljev, pokrila in tako pustila na ognju, da se je dušilo nekaj minut. Nato sem dodala kuhane artičoke in še zgornje dele špargljev, ker so nežnejši in ne rabijo dolge termične obdelave. 
Po nekaj trenutkih mešanja sem dodala še šitake, solila in poprala, prilila malo vode in na zelo vročem pustila, da je tekočina izhlapela. Vendar ne vsa, saj tole rabim za testenine.  

Kuhane rezance sem vmešala v pripravljeno zelenjavo. Z lahkoto in brez greha bi jo pojedla tudi brez testenin. 

Pomenbno: šparglji in vse ostalo naj bo malo al dente.

5 thoughts on “O špargljevih testeninah

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s