O špinačni sestavljanki

Pri “moji” stojnici na tržnici je bila v soboto neobičajna gneča. Na oko izračunano bi morala v vrsti čakat najmanj 15 minut. No, ljudje torej vedo, kje je dobro kupovati. Seveda ni neobičajna gneča…jaz sem malo kasneje šla od doma. Sama sem bila tokrat malo neučakana in sem špinačo kupila pri prodajalcu poleg najbolj prodajne stojnice. Hm…morda je zato spustil ceno za cel euro po kili? Pač, ko je dal na vago, je pa od prilike izračunal…Tako se mi zdi 🙂

Tole zloženko iz špinače in krompirja(ali obratno) bi se dalo lepo uporabit tudi za kakšno predjed, čeprav tudi kot samostojna jed ni kazala znakov, da karkoli manjka na krožniku.

Zloženka iz krompirja in špinače

Krompir sem narezala na ploščice in ga v osoljeni vodi skuhala skoraj do mehkega. Vodi sem dodala precej  mlete kumine. Lahko bi muškatni orešček, če bi ga imela dovolj blizu.

Medtem, ko se je krompir kuhal, sem oprala špinačo in jo več kot polovico naložila po pekaču. Seveda sem ga prej premazala z oljčnim oljem. Tistim, ki ne marate tega olja pa priporočam maslo.
Po špinači sem razporedila kuhan krompir, nanj sem zrezala tri stroke česna. Kar je ostalo špinače, sem jo dala na krompir.
Iz jajc, kisle smetane in malo mleka ter naribanega sira sem naredila polivko, ki je kasneje kolikor toliko držala vse skupaj. 

Na 200 stopinjah sem pekla dobrih 15 minut. 

Ugotovitev zlaganja: več sira ali pa kakšen jajc več…za boljšo stabilnost na krožniku…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s