O muzki in pujsovih rebrih

Takole je. Poleg ostale dobre muzke imam rada tudi Matallico 🙂  In pečena pujsova rebra. 

V bistvu nisem vedela, da blogger omogoča tako elegantno možnost vdelave video posnetka iz YT. Lahko bi že prej kakšno muzko vkomponirala med moja bluzenja.

Najprej ob desetih za froštik poješ šalčko paradajza z olivami, potem enkrat pa pečeno rebrovje. Froštik je bolj zdrav in ima mal Jadrana v sebi, južna pač je bolj štajerska. Ipak je še krompir zraven.Danes nisem najprej kuhala reber, kot sem to že počela tukaj. Po pekaču sem nasula malo grobe morske soli, nanj položila meso in ga solila, posula s tucano makedonsko papriko, premazala z javorjevim sirupom(lahko tudi z medom, ali sladkorjem, če ni nič tekočega blizu), polila s parimi kapljami sojine omake in oljčnega olja. Tri vejice rožmarina sem nasmukala okoli in po mesu, dodala še razpolovljene čebulice, pokrila z alu folijo in dala v pečico.


btw…. zmanjkalo mi je peki papirja, zato ga nisem omenjala….

220 stopinj, eno uro, pogledaš, daš folijo proč, pobereš čebulo, priliješ malo vode, obrneš rebra, dodaš okuhan krompir, za malo več kot pol ure pošlješ nazaj. Tokrat na 180. Ugasneš pečico, pustiš še malo počivat in s kozarcem piva pomljaskaš in poližeš prste.Priznajte, Metallica in svinjska pečenka čist dobr pašeta skupaj. in pivo. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s