o pomaki ali omaki, če ti je tako ljubše

na hitro za hitro uporabo

v majhen pekač naložiš stroke česna in češnjeve paradižnike, ki jih prebodeš z zobotrebcem, dodaš svoje najljubše in pri roki zeli, potreseš z grobo morsko soljo, v pečici pečeš pol ure tik pod zgornjim žarom. 200 °C.

pečene paradižnike s česnom lahko zdaj uporabiš zraven mesa, pečenega na žaru, lahko pa enostavno zmiksaš za (p)omako, v katero naribaš še sir.

saj mi ni treba posebej povedat, da je česen treba olupit, ko se speče? 😉

DSC_0015
poglej ta prijem 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s