o Špargljih spet

dokler bo sezona špargljev bo tudi še kakšna objava, pa čeprav preprosta. preprosto je in.

vsak dan so cenejši in res ne vem zakaj jih ne bi jedli zdaj, ne pa pozimi, naprimer.

za popečene šparglje s slanino in poširanim jajcem ne potrebuješ veliko.najmanj tri sestavine…

šopek špargljev

dve rezini slanine ali kuhanega pršuta

eno jajce/po osebi

koper/c

sol

oljčno olje

 

DSC_0002

 

šparglje najprej popečeš v žar ponvi( s kapljo olja) , navadni ponvi, elekričnem žaru ali tapravem žaru. malo so lahko al dente. med peko jih rahlo posoliš z grobo morsko soljo in potreseš s ščepom posušenega čilija.

 

 

posebej popečeš na trakove narezano rezino slanine – do hrustljavega.

 

 

šparglje in slanino pustiš v ponvi, da ostanejo topli.

 

zdaj samo še zavreš vodo, ji v loncu narediš vrtinec, v katerega zliješ jajce in tri minute kuhaš na zmernem ognju. kuhano – poširano jajce položiš na šparglje s slanino in potreseš s koprom/koprcem.

 

 

preprosto dobro. brez vejice vmes.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s