o solati z rukolo

o eni podobni solati sem pred časom že poročala. in veliko podobnih si najbrž že sračal/a na svoji mizi, če ne tam, pa kje na spletu ali jedilnem listu kakšne oštarije.

pri tejle moji je ena majhna razlika do ostalih…koriandrova semena in meta sta jo naredili drugačno.

 

Solata z rikolo in piščancem

glavne sestavine:

rukola

piščančji fileji

rjavi šampinjoni

paradižnik

malo manj glavne sestavine:

meta

koriandrova semena

konopljina sol

francoska štruca

olje, ki prenese visoke temperature

balzamični kis, oljčno ali bučno olje

najprej nareži piščančja prsa na majhne, tanke košče. začini jih s konopljino soljo, nekaj malega olja, metinimi listi in zdrobljenimi koriandrovimi semeni.

potem si pripravi rukolo, očiščeno in oprano razporedi na en največji krožnik.

metine lističe nareži na trakove.

gobe takisto naseckaš na lističe

paradižnike nareži na četrtine.

v vok ponvi segrej olje na polno, nanj vrzi naseckane gobe, ko zadišijo dodaj začinjene piščančje koščke. če so dovolj na tanko narezani, imaš v petih minutah meso pripravljeno.

na rukolo, ki te čaka na največjem krožniku, daj pečeno meso in gobe, na to razrezane paradižnike in lističe mete. zabeliš lahko z oljčnim ali bučnim oljem, lahko tudi z obema in balzamičnim kisom.

če je to kot glavna jed pa zraven poješ kakšen kos ali dva popečenega francoskega kruha.

DSC_0014

lahko se še igraš in nadaljuješ s kakšnim sirom, kuhanim ali pečenim jajcem…namesto piščanca vzameš goveje meso…

 

DSC_0016DSC_0017

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s