o pometanju hladilnika in kako porabiti kruh

iz takega dneva se je naredil en lep večer ob tabornem ognju. čist zimski mood s šnopsom v štamperlu.

so ti od včerajšnjega piknika ostali paradižniki, gobe, korenček? kej kruha?

od piknika verjetno ne, ker je vreme bilo za dolgi rokav in marelo…ja, meni je vse to ostalo od prejšnega kosila. in ker ni fajn, če karkoli vržem proč, vsakega je pa premalo za karkoli, sem dala vse skupaj in še malo pometla hladilnik….

takole, za tole potrebuješ samo ostanke paradižnika, šampinjone, korenček, šalotko, nekaj rezin francoskega kruha, mocarelo in dve jajci.

Sestavljenka z zelenjavo in kruhom

po manjšem pekaču porazdeliš narezane paradižnike, korenček, narezane gobe in šalotko. pokapljaš z malo oljčnega olja in v pečici na 180 °C pečeš dokler ne ostane v pekaču za prst tekočine, ki so jo spustili paradižniki.

pekač vzami iz pečice, pokrij zelenjavo z rezinami francoskega kruha. ta bo lepo popil paradižnikovo tekočino, zato jo mora biti vsaj za prst. čez kruh polij mešanico dveh jajc in ene večje mocarele. pokrij s folijo in daj nazaj v pečico, temperaturo zmanjšaj na 160°C, v desetih minutah se sir lepo vleze in razleze po pekaču. ni pa zapečeno do hrustljavega. če želiš tako, potem pekač ne pokriješ s folijo in temperature ne zmanjšaš.

odlična priloga!

ps: začiniš po svojem okusu, jaz sem samo solila…

DSC_0009

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s