o hrustljavih perutničkah

ne spomnim se. zadnjih perutničk, ki sem jih jedla. predzadnjih!! zadnje so tele spodaj.

malo drugače ocvrte in malo drugače pripravljene…

marinada za perutničke(lahko tudi za druge dele piščeta) – pekoče

kozarec domače paradižnikove omake/mezge/ ali kakšne dobre iz trgovine

sol, poper po okusu

en svež narezan čili

peteršilj

žlica sladkorja

DSC_0032.JPG

vse naštete sestavine premešaš in vanje potopiš perutničke- čez dopoldan. preden jih ocvreš, si pripraviš pomako za perutničke:

jogurt

nasekljani metini lističi

DSC_0035.JPG

kombinacija, ki paše pri pekočih jedeh. ampak tele perutničke sploh niso pekoče. očitno postajam imuna na običajne čilije. karolina pa pridno raste na vrtu 🙂 hot hot

medtem ko se v ponvi segreva olje, perutničke iz paradižnikove kopeli povaljaj v moki, v katero vmešaš naseckan peteršilj. cvreš seveda na znanih temperaturah tvojega šporheta in piskra.

kozarec piva in dober tek.

DSC_0050.JPG

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s