o zvijanju

poletje je čas blitve. in čas, ko se s skrajnimi napori spomniš kaj za vraga bi še počel z blitvo.

pita z blitvo in skuto ali z(a)vitek z blitvo in skuto je hitro pripravljena jed. če vlečeno testo kupiš, si pa itak zmagal 🙂 ja, vem, ni ga čez domače vlečeno testo..

kar pa še šteje, tudi zelo poceni prideš čez s tole pito.

pita/zvitek/ z blitvo in skuto

vlečeno testo

skuta

blitva

česen

čebula

olje

sol, poper

kisla smetana

najprej si pripravi nadev…

lahko se uporabi zamrznjena(in popolnoma odtaljena in odcejen) blitva, blanširana ali direkt iz vrta. razmerje s skuto si izbereš po svojem okusu, jaz sem imela približno pol/pol.

v razdrobljeno skuto rahlo (kar z rokami ) vmešaš narezano blitvo. dodaš zares veliko česna, ki ga prej enostavno naribaš in tudi eno nasekljano čebulo, ki jo na olju tri minute dušiš.

na z oljem premazan list vlečenega testa potrosiš pripravljen nadev. rahlo soliš in popraš šele zdaj, ker bi prej nadev verjetno presolil/a in niti dovolj dobro razporedil/a. zviješ in položiš na pekač s peki paprijem. narediš toliko zvitkov, pit ali zavtkov, kolikor imaš nadeva.

DSC_0009

DSC_0011

45 minut pečeš na 210° C. pečene pite, zvitke ali zavitke premažeš s kislo smetano, malo počakaš….in to je to.

DSC_0015

dobro je tudi mrzlo.

DSC_0021

medtem ko se peče pa lahko tudi zviješ.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s