o fotosešnu s češnjevci

 

 

V olju vloženi pečeni češnjevi paradižniki

če greš iskat po spletu recepte za vložene pečene paradižnike, dobiš zadetkov da se v glavi zavrti in potem ne veš, a bi verjel oni teti iz otoka, ali tistemu stricu preko luže. jaz jih ne iščem več, delam po občutku in spominu na prejšnja leta in vsakič znova kaj poenostavim. se mi zdi.

danes bo malo več fotk, ker je češnjevec pravi model 🙂

DSC_0002

ne preveč zreli češnjevci

nekaj neolupljenih strokov česna

groba morska sol

rožmarin

origano

oljčno olje

ustrezno število manjših kozarčkov za vlaganje

DSC_0006

češnjevce prerežeš in jih po zgornjem zgledu polagaš na pekač. fino je, če nanj prej položiš peki papir, ni pa nobene panike, če ga ne.

z občutkom potreseš s soljo, rožmarinom in origanom, vmes dodaš stroke česna in pokapljaš z olivcem.

DSC_0010

nisem ubrala poti dolgega in počasnega sušenja, ker so to pečeni češnjevci.

na 200°C sem pustila pekač s češnjevci približno pol ure, nato sem za 15 minut znižala temperaturo na 160. ne me vprašat zakaj, ampak takile(spodaj) so potem prišli iz pečice.

tebi prepuščam odločitev …delaj po svoje, ali pa če ti je takole všeč. bo všeč tudi meni 🙂

DSC_0012

če imaš paradižnika veliko in ne gre vse v en kozarček, moraš kozarčke prej sterilizirat(da bo počakalo dlje, kot nekaj dni v  hladilniku)…sej veš, v pečico jih postaviš na 90°C za deset minut…. in nato napolniš z ohlajenimi pečenimi paradižniki.

kakorkoli, ohlajene pečene paradižnike nadevaš v kozarec in preliješ z olivcem. to je to.

preprosto.

DSC_0016-001DSC_0018DSC_0023

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s