o pekočih mesnih kroglicah (iz pečice)

še vedno je v hladilniku ohrovt, na vrtu še več njih in še vedno so bučke. kje kakšna je že taka, da bi morali imet kakšnega pujsa, da bi pojedel viške bučk. zelenjave je trenutno res toliko, da moraš bit kar spreten, da jo spraviš v neviške.

ampak, brez mesa jaz ne morem, če je pa še po vrhu vsega spajsi… 🙂

Mesne kroglice v pekoči paradižnikovi omaki

1 kg mlete govedine (naj vam ne bo žal dat za takšno mleto meso 8 eurov, ker tisto za 2,5 eura po kili je pod kvalitetnim vpraša/n/jem)

sol, sveže mlet poper

pol nasekljane čebule

2 jajci

2 rezini starega kruha, ki ju prej namočiš v mleko

omaka

pol kozarčka domače paradižnikove omake(če je še nimaš, jo naredi iz dveh zelo zrelih paradižnikov…enostavno….le s paličnim ju spasiraj)

eno žličko čilijeve paste

origano

najprej pripraviš meso…zmešaš vse naštete sestavine, pustiš malo., da se sestavine lepo prepojijo in napraviš kroglice. ne delaj prevelikih, premalih pa spet ne. pekač premaži z oljem in nanj položi mesne kroglice, na vsako lahko daš en čebulni obroček in pošlji v pečico za 40 minut na 190°C.

medtem ko se kroglice pečejo(lahko jih enkrat obrneš) zmešaj paradižnikovo omaki s čilijevo pasto in svežim origanom in po štiridesetih minutah podlij mesne kroglice. tako se naj pečejo/kuhajo naslednjih 10 minut.

DSC_0016

za zraven pa že omenjene bučke in ohrovt.

ohrovt enostavno podušiš, kakor je v navadi…na olju in česnu in slanini, dodaš en paradižnik in mleto kumino z malo soli. pokrito dušiš do polmehkega.

bučke z lupilcem za zelenjavo narežeš na rezance, rahlo posoliš in pustiš najmanj pol ure, da se izloči voda. na žlici masla ali oljčnega olja pregreješ bučkine rezance.

 

DSC_0023

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s