o enem namazu

tole se mi že kakšen mesec valja po osnutkih. če takoj ne spravim v uporabo spleta, pozabim. p o z a b i m. in da ne pozabim…fotke so iz telefona prenesene v objavo, zato jih imaš najverjetneje čez cel ekran 🙂

v bistvu je en jajčevec ostal neporabljen od tiste krasne lutenice z jajčevci (https://kuharskabukva.wordpress.com/2016/09/03/o-vrocem-na-zlico/) . v hladilniku se je našla konzerva tune. in kar naprej se najdejo te tune, ne vem od kod, ampak za takele namaze so kar prikladne.

20160902_175513

namaz s pečenimi jajčevci in tuno

 

1 jačevec

1 konzerva tune

nekaj strokov česna (po okusu)

ščep ali dva posušenega čilija sol po okusu(skoraj je ni treba)

žlica masla

 

20160902_180912

 

jajčevec prerežeš, premažeš z oljčnim oljem in položiš v pekač. na peki papir. s prerezano stranjo navzdol. površino prepikaš z zobotrebcem. pekač daš v ogreto pečico. na 200° za 20 minut do pol ure.

ohlajen jajčevec z žlico izdolbeš in z vilico zmečkaš.

dodaš tuno(brez olja, le tega prej uporabiš za premaz jajčevca), nariban česen, še stopljeno maslo, soliš, popraš ali čiliraš, fino zmešaš in daš v hladilnik, da maslo poveže strukturo in greš dalje. na zrnatem kruhu je top!

namaz lahko daš v šikan kozarec in greš na obisk.

20160902_181807

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s