o limonini pomaki – namesto tatarske omake

Počasi bom pospravila vse shranjene osnutke, ki še niso prišli do pritiska na gumb “publish” 🙂

Tole danes je bolj ideja, kaj narediti z ostanki gorčice, majoneze, koščka sira, ki se je spet zataknil v kot hladilnika in malo preraslo rukolo. Pomaka z limoninim sokom je fini, svež nadomestek tatarske omake. Paše zraven ocvrtih piščančjih (ali katerikoli drugih – tudi brezmesnih) zrezkov. Nenazadnje tudi krompirjevega čipsa.

Limonina pomaka

tri žlice majoneze

žlica gorčice

žlica naribanega parmezana

sok ene limone, tudi malo lupinice

vse sestavine enostavno pomešaš, da dobiš homogeno maso. to je vse. jaz sem jo dala zraven ocvrtega piščančjega zrezka. med drobtine sem vmešala tudi zdrobljene popražene pinjole – zelo poln okus naredijo. poskusi.

ja, in pa popečeno polento. brez dodatkov. in rukolo. s kapljico oljčnega olja.

sila preprosto, vendar dobro.

 

 

dsc_0010dsc_0011dsc_0013

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s