o pijanem zajcu na krožniku…

…ker poznamo pijanega zajca tudi v stripu. ta iz stripa in ta na krožniku imata samo eno skupno točko – vino. en ga pije, drugi se pa v njem “namoči”.

zajec ni pogost na moji mizi, lahko bi rekla, da sploh ni gost na moji mizi. tega, ki je uspel najti pot do hiše, sem dala na pol. druga polovica še zamrznjena ždi v zamrzovalniku, prvo polovico sem pa spretno odnesla nazaj k očetu ( seveda je on dobil celega zajca pri sosedi), da je spravil meso od kosti. saj je tudi meni šlo dobro, ampak njemu je šlo najbolšje to “auslezanje”.

zanimivo – z očetom imava že od nekdaj eno skupno skrivnost glede zajcev. moj prvi spomin – kar se tiče konzumacije zajčjega mesa – seže tja do brezij. ja no, saj nimam česa skrivat, tudi na brezjah sem bila. v tistih časih seveda nisem imela izbire – ostat doma in ne it zraven, ker sem bila pač premajhna. k sreči se spomnim samo tega, da sva z očetom, medtem ko so se verni farani, med njimi tudi naša mati, počasi zbirali pri avtobusu, pojedla vse kose pohanega zajca. ja, brez sramu. jaz sem verjetno bila lačna za umret, ata pa najbrž tudi. in kolikor poznam očeta, je verjetno želel prišparat kakšen kos še za mamo, meni pa tudi ni mogel reči ne. po tej dogodivščini se spomnim še enega zajca iz pečice, ene obare in to je skorajda vse.

in potem sta prišla ta zajec in recept za pijanega zajca skorajda hkrati. ker mi na prvo žogo vedno šine v glavo le ocvrt zajec – ravno zaradi zgoraj opisanega otroškega spomina, sem se odločila samo za to varianto. ker pa je dan ali dva kasneje na pot prišel tudi zanimiv recept, sem ga naredila še po teh navodilih.

torej, meso, ki je bilo lepo ločeno od kosti, sem narezala na grižljaje za enkrat v usta dat, polovico sem jih ocvrla klasično (moka, jajce, drobtine) polovico pa na pijano (vino, moka). razlika v okusu je očitna in ne bi se mogla odločit, kateri mi je boljši. kolikor sem opazila, je oče večkrat segel po pijanem zalogaju.

dsc_0081

vem, da mi tisti, ki imate pomisleke pri zaužitju zajčjega mesa (in če ste sploh prebrali do tukaj) ne boste verjeli – z ocvrtki bi se pomisleki razblinili…

ostale so kosti. niso šle v nič. skuhala sem juho. odlična je bila!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s