o zares limoninem okusu

veš, da se piščančje meso in limona odlično razumeta. veš pa tudi, da se ne spomniš prav pogosto na limono 🙂

lahko narediš piščančji file (ali vsak drug kos piščanca, lahko tudi celega) z limono, timijanom in origanom.

potrebuješ:

2-3 kose piščančjih prsih (najboljše brez kosti)

5 limon

žličko posušenega timijana in žličko posušenega origana

nekaj strokov česna

pol deci oljčnega olja

sol, ščep popra

piščančja prsa položiš v primeren pekač. v skodelici zmešaj olje, limonin sok štirih limon, timijan, origano in sol. s soljo šparaj, ker si lahko na koncu še dosoliš, če je treba. mešanico prelij preko piščančjih grudi, obloži z rezinami pete limone in stroki neolupljenega česna. pekač daj v pečico na 180 °C za 45 minut.

DSC_0227

DSC_0232

medtem pripraviš prilogo…

jaz sem naredila ohrovt s krompirjem….krompir olupiš, narežeš in skuhaš. ohrovt narežeš na rezine in ga skuhaš na sopari.

v ponvi segreješ oljčno olje, dodaš eno manjšo naseckano čebulo, ne pražiš. ko zadiši dodaš kuhan krompir in ohrovt. soliš in dodaš mleto mleto kumino. premešaš, ali po domače povedano – zrestaš 🙂

pečena piščančja prsa, ki jih lahko zadnjih par minut prepustiš žaru, da dobijo malo barve, narežeš na rezine in to je skoraj to. v pekaču ostane bore malo tekočine, je pa tista zato bolj dobra. če stisneš še pečen česen, ki se res lepo speče, je okus popoln.

DSC_0245

poskusi.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s