o enih gobjih ocvRtkih

DSC_0163

 

takole! tole bo prvi recept, ki bo vseboval točne mere sestavin. ker je skoraj dobesedno preizkušen in iz prvih ust potrjujem, ker pa le testiram za tebe, da je tole zares kul.

recept in idejo sem pobrala iz Gobarjeve kuhinje (Kuharica sakupljača gljiva), avtorjev Božac-Mužic iz l.1984. .

torej:

 

DSC_0186

 

DSC_0190

  1. ampak! lisičke sem zamenjala z jurčki. najprej zaradi tega, ker jih nisem imela, kasneje pa zato, ker samo lisičke bi mogoče preveč pogrenile zadevo. čeprav, juha iz samih lisičk je prav fantastična.
  2. pazi! krompir, ki ga naribaš moraš odcedit, oziroma karkoli naredit, da ti ne vlaži mase. najlažje je naribanega položit na gazo in ga zavezat v culico in stiskat, da na koncu v maso vmešaš res zelo suh krompir.
  3. jaz sem kruh namočila v mleku.
  4. zrezke lahko spečeš tudi v pečici – na vsakega pa kljub vsemu daj malo masla.
  5. limona dela zares okusne čudeže – seveda, če ne pretiravaš z njo.

DSC_0194

DSC_0202

 

DSC_0196

2 thoughts on “o enih gobjih ocvRtkih

  1. Samo do gob še pridem. Ob vseh objavljenih fotografijah in utrinkih, sem jih letos jedla le enkrat, pa še takrat sem jih slučajno in mimogrede kupila na tržnici. Bo prišel moj čas.
    Tale recept pa uresničim že prej. Takooooooooooooo privlačen se zdi in tako diši, da bo. Kmalu. Na naših krožnikih. Če jih sproti ne pohrustam;)

    Všeč mi je

    1. jaz sem na začetku gobje evforije sama pri sebi sklenila, da če nobene ne najdem v gozdu, jih bom pa na placu kupila. obožujem gobje jedi, najbolj seveda rižote z jurčki in res ne bi prenesla še enega leta brez prave gobe v kuhinji. pa se je kar izplačal kak izlet v gozd 🙂
      sabina, sporoči vtise, če boš delala te ocvRtke 🙂

      Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s