ali prava baba si kupi šopek sama.
april. šparglji. njam. lahko tudi vsak dan.
pride včasih tak dan, ko imaš pri sebi le par kovancev (za šopek špagljev), nekaj ostankov v hladilniku in vse to porabiš za en špargljev narastek. moji ostanki so bili pač taki, tvoji so lahko drugačni.
Špargljev narastek
- šop špargljev
- en korenček
- ena mlada čebula
- dve žlici kuhanega graha
- en paradižnik
- dve žlici ocvirkov/oljčno olje/maslo
- sol, poper
- 4 jajca, 3 žlice kisle smetane
- parmezan
Če se izogibaš “nezdravim” maščobam, izberi svojo, ki je bolj zdrava, sicer pa na ocvirkih na hitro popeči narezano mlado čebulo, na kolesca narezan korenček in nalomljene šparglje, nato dodaj kuhan grah in paradižnik in ko bo izparela vsa tekočina odstavi ponev na hladno. Malo posoli in popraj.
Zmešaj jajca s soljo, tudi poprom in parmezanom ter kislo smetano. Naj ga ne bo preveč, da ne ukrade okusa špargljem. Zdaj se odločiš, kako naprej…. lahko izbereš fritato, lahko pa kot narastek, ki se bo spekel v pečici. Primeren pekač rahlo namažeš z maslom in vanj zliješ jajčno zmes s kislo smetano in šparglje z družbo. Postaviš v pečico, ogreto na 180 stopinj in pečeš do lepe zlato rumene barve. 20 minut.
