Pod mus ga morš kupit. Sploh, če je v akciji in če so sadeži lepi, še ne popolnoma zreli, saj bodo dozoreli doma v nekaj dneh.
Aja, mus? Ja, mangov mousse. S sladko smetano in grškim jogurtom.
2 zrela manga
skodelica grškega jogurta (lahko tudi običajni in z manj maščobe)
1 sladka smetana za stepanje
3 lističi želatine
V hladno vodo namočimo želatino za deset minut.
Mango olupimo in narežemo na koščke ali rezine ali kakor koli že, saj ga bomo že v naslednjem koraku v mešalniku sesekljali v kašo. Nekaj lepih koščkov lahko prihranimo za dekoracijo. V mangovo kašo zmešamo grški jogurt.
Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja – če mango ni povsem zrel in dovolj sladek. Primešamo jo k mangu in jogurtu.
V manjši lonček nalijemo par žlic vode in segrejemo ter v njej stopimo ožete lističe želatine. Stopljeno želatino vlijemo v mešanico manga, jogurta in smetane, dobro premešam, nalijemo v luštne kozarce, okrasimo po želji.
Po parih urah hlajenja imamo lep mus.