o mangovi peni

Pod mus ga morš kupit. Sploh, če je v akciji in če so sadeži lepi, še ne popolnoma zreli, saj bodo dozoreli doma v nekaj dneh.

1-DSC_0009

Aja, mus? Ja, mangov mousse. S sladko smetano in grškim jogurtom.

2 zrela manga

skodelica grškega jogurta (lahko tudi običajni in z manj maščobe)

1 sladka smetana za stepanje

3 lističi želatine

V hladno vodo namočimo želatino za deset minut.

Mango olupimo in narežemo na koščke ali rezine ali kakor koli že, saj ga bomo že v naslednjem koraku v mešalniku sesekljali v kašo. Nekaj lepih koščkov lahko prihranimo za dekoracijo. V mangovo kašo zmešamo grški jogurt.

Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja – če mango ni povsem zrel in dovolj sladek.  Primešamo jo k mangu in jogurtu.

V manjši lonček nalijemo par žlic vode in segrejemo ter v njej stopimo ožete lističe želatine. Stopljeno želatino vlijemo v mešanico manga, jogurta in smetane, dobro premešam, nalijemo v luštne kozarce, okrasimo po želji.

2-DSC_0010

Po parih urah hlajenja imamo lep mus.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s